Coaching bij angst | faalangst

Coaching bij angst | faalangst. Kinderen kunnen te maken hebben met allerlei soorten angsten. Zoals een angst dat iets niet gaat lukken, het niet durven spreken in het openbaar of bang zijn voor de hond of kat van een vriendje of vriendinnetje. Maar ook de angst om op school uit de pas te lopen, om niet leuk gevonden te worden, er niet bij te horen, voor slechte prestaties. Of angst voor het donker of om na een scheiding een ouder te verliezen.

Positieve functie

Angst heeft wel degelijk een positieve functie, een beetje angst beschermt ons en houdt ons scherp. Het maakt deel uit van onze overlevings- en beschermingsmechanisme. Heel snel maakt het lichaam zich klaar voor vechten, vluchten of bevriezen en sta je op standje super alert. Alleen kunnen angsten ons ook onnodig en behoorlijk in de weg zitten. Door angsten kunnen kinderen beperkt worden in hun dagelijks leven. En juist kinderen gun ik een onbezorgde kindertijd.

Vind jij het als ouder moeilijk om de angst bij je kind te zien, die blinde paniek in zijn/haar ogen en het lichaam te voelen verstrakken? Voel je je vaak machteloos en wil wel helpen maar weet je niet hoe. Veel van de angst speelt zich af in het hoofd van je kind. Soms is de aanleiding voor een angst heel helder maar een andere keer lijkt het alsof deze spontaan is ontstaan.

Maak jij je zorgen over de gevolgen van de angst voor je kind en of je je kind wel op de juiste manier kan ondersteunen? Maak je je zorgen over de sombere gedachten, het piekeren en over het zelfvertrouwen wat je af ziet nemen? Merk je dat de angst het sociale leven van je kind beïnvloed?

En zou je willen dat je kind weer kan ontspannen, minder piekert, lichter en vrolijker door het leven kan gaan zonder alert te zijn of de angst te laten overheersen.

Ik help jullie – coaching bij angst | faalangst

Het enige wat je hoeft te doen is contact met mij op te nemen. Tijdens het coachen ga ik samen met jullie kind de angst onderzoeken. Dit doen we aan de hand van 12 werkbladen. We kijken o.a. welke emoties en gevoelens horen bij de angst, welke gedachten horen erbij en hoe betrouwbaar zijn die gedachten en welke vaardigheden heeft het kind al in huis om anders naar de angst te kunnen kijken. Daarin betrek ik jullie als ouders ook, want een netwerk van steunfiguren is heel belangrijk.

Langzaam zullen jullie merken dat door de oefeningen die we doen en de gesprekken die we voeren er meer ontspanning in jullie kind komt.

Heb je vragen of wil je meer weten, neem dan contact met mij op.

Ervaringen

Nienke geeft vertrouwen en straalt rust uit. Dit was precies wat onze zoon van 13 nodig had om met zijn angst aan de slag gegaan. Nienke heeft hem handvatten gegeven om hier mee om te gaan. Wij zijn blij dat we bij Nienke terecht zijn gekomen en dat ze ons heeft kunnen helpen. Wij raden Nienke dan ook zeker aan.”

“Nogmaals, bedankt voor wat je voor onze zoon hebt gedaan. Je combineert een hele neutrale, analytische stijl van coaching met een praktische aanpak. Dat vond ik plezierig en ik denk dat het ook goed heeft gewerkt bij onze zoon. Hij zit beter in zijn vel, heeft zijn angst beter onder controle en ik ben erg blij dat hij wat meer onderneemt.”

“Gewoon buiten op een terrasje zitten was er voor ons niet bij. Elke keer als er een zoemgeluid klonk of er iets voorbij vloog, schoot onze zoon totaal in de stress. Het is fijn dat hij nu met meer rust buiten kan zitten, zonder elke keer op te staan, om zich heen te kijken of weg te lopen. We zien een meer ontspannen kind die vaker lacht. Bedankt!”

“Het is ongelofelijk die verandering bij onze dochter. Ze vraagt nu zelfs of ze honden mag aaien. Waar ze zich vroeger paniekerig achter ons verschool als ze een hond zag, gaat ze er nu naar toe. Het kunnen oefenen met de hond Stiekel heeft heel goed geholpen. Zo kon ze op haar eigen tempo stappen zetten.”

Terug naar het overzicht