Coaching bij angst

Kinderen kunnen te maken hebben met allerlei soorten angsten, zoals een angst dat iets niet gaat lukken, het niet durven spreken in het openbaar of bang zijn voor de hond of kat van een vriendje of vriendinnetje. Maar ook de angst om op school uit de pas te lopen, om niet leuk gevonden te worden, er niet bij te horen, voor slechte prestaties. Of angst voor het donker of om na een scheiding een ouder te verliezen.

Angst heeft wel degelijk een positieve functie, een beetje angst beschermt ons en houdt ons scherp. Het maakt deel uit van onze overlevings- en beschermingsmechanisme. Heel snel maakt het lichaam zich klaar voor vechten, vluchten of bevriezen en sta je op standje super alert.

Alleen kunnen angsten ons ook onnodig en behoorlijk in de weg zitten. Door angsten kunnen kinderen beperkt worden in hun dagelijks leven. En juist kinderen gun ik een onbezorgde kindertijd.

Tijdens het coachen gaan we samen kijken welke gedachten bij de angst horen, waar komt de angst vandaan en welke vaardigheden heeft het kind al in huis om anders naar de angst te kunnen kijken.

Heb je vragen of wil je een afspraak inplannen, neem dan contact op!

Terug naar het overzicht