Hulp voor jullie kind tijdens en na de scheiding

Scheiden met kinderen, hoe regel je dat goed, zodat jullie kind zich gehoord en gezien voelt. Hoe ga je om met loyaliteit, verdriet, boosheid?

Voor iedereen is scheiden een emotioneel hectische tijd, er komt veel op jullie af en er moeten veel keuzes gemaakt worden. Ook jullie kind zal opeens geconfronteerd worden met meer en/of andere emoties, die van jullie als ouders, die van de omgeving en die van zichzelf.

Loyaliteit

Jullie kind zal vele vragen hebben, onzeker zijn over de toekomst. Net als jullie zal het bepaalde keuzes en de gevolgen daarvan, niet overzien. Hierdoor kan het zich onzeker, bang, verdrietig of boos gaan voelen. Soms is het zo’n wirwar aan emoties binnen in het kind dat het niet eens meer aan kan geven hoe het zich voelt. Vaak speelt loyaliteit een grote rol en wil het kind, hoe jong ook, de ouder niet belasten.

Vanuit mijn expertise heb ik  veel ervaring met boze en angstige kinderen en ook met kinderen die de wereld heel intensief ervaren, zoals gevoelige en hoogbegaafde kinderen.

Waarmee kan ik helpen

Ik bied een onafhankelijke plek waar jullie kind mag zijn, zich mag uiten en voelen dat wat er gebeurt even niet oké voor hem of haar is. Waar ik in gesprek ga met jullie kind en we gaan onderzoeken wat, binnen de huidige situatie en de karakteristieken van jullie kind, wel mogelijk is. Waar we gaan ontdekken welk een scala aan emoties bij een scheiding horen en hoe je je emoties op een goede manier kan uiten.

Samen ontdekken we wat hij of zij nodig heeft rondom jullie scheiding, bedenken we goede strategieën voor moeilijke situaties die komen gaan, bespreken we welke wensen het kind heeft voor het ouderschapsplan. Want de stem van het kind is hierin belangrijk.

Ik ben ervaringsdeskundige en heb als kind de scheiding van mijn ouders meegemaakt en ben op latere leeftijd als ouder zelf gescheiden, die ervaringen neem ik mee in de gesprekken met jullie kind.

Scheiden met kinderen, mochten jullie hierover vragen hebben of een afspraak willen maken, neem dan contact op via het invullen van het contactformulier, email of telefoon. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

Terug naar het overzicht