26sep15:3017:00Begrijpend lezen training - Alle teksten de baas!Begrijpend lezen training - Alle teksten de baas!

Begrijpend lezen Kien Kids

Event Details

DE BEGRIJPEND LEZEN TRAINING ‘ALLE TEKSTEN DE BAAS!’

Begrijpend lezen training alle teksten de baas

De begrijpend lezen training ‘Alle teksten de baas!’ bestaat uit 6 lessen van anderhalf uur waarin we in groepjes van 4-6 kinderen aan de slag gaan.

Tijdens de lessen leren ze door middel van een 6 stappenstrategie een tekst te overzien, verschillende lees strategieën toe te passen, vragen te maken bij een tekst en nog veel meer. Ook wordt aandacht besteed aan hoe je hersenen leren, hoe je ogen lezen en hoe je dit kan combineren. Dit oefenen we door actief aan de slag te gaan.

 

WAT BEREIK JE MET DEZE TRAINING?

In deze training leert je kind hoe je op een makkelijke manier teksten kunt lezen, begrijpen en onthouden. Hierdoor heeft het meer grip op de tekst en eventuele vragen die naar aanleiding van de tekst gesteld worden. Dit motiveert en vergroot het zelfvertrouwen en leidt tot betere resultaten. Het kind leert wat signaalwoorden zijn, vergroot zijn/haar woordenschat en kan synoniemen in teksten vinden. Omdat we ook oefenen met Cito teksten, leren de kinderen omgaan met de vraagstelling die Cito hanteert.

Tijdens de training houd ik goed in de gaten wat elk kind nodig heeft. Waar het wat extra kan gebruiken geef ik oefeningen voor thuis mee. Omdat het kind huiswerk mee naar huis krijgt en we dit gezamenlijk inplannen, leert het kind ook al wat plannen en organiseren. Leerlingen in groep 8 of het VO leren tevens hoe ze het beste aantekeningen tijdens de lessen kunnen maken.

WAT GAAN WE DOEN

Les 1: Leesmanieren, ogen trainen, voorstellingsvermogen trainen, Stap 1-3 Alle Teksten De Baas

Les 2: Stap 4-6 Alle Teksten De Baas, ogen en nauwkeurigheid

Les 3: Multiplechoicevragen, woordenschat, synoniemen en woordenboek

Les 4: Verwijswoorden en verbindingswoorden

Les 5: Inzicht in vragen en aanpak van vragen

Les 6: Stap 1-6 herhalen, toepassen bij andere vakken en toetsen leren

 

more

Time

(Monday) 15:30 - 17:00(GMT+02:00)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *