Kindercoach | RT

Kindercoach Zwolle | Kinder- & Jongeren coaching voor ouder en kind, is bedoeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar oud. Door het kind letterlijk in zicht te hebben, kunnen eventuele negatieve patronen doorbroken worden. Tijdens de coaching sessie wordt het kind zich meer bewust van zijn gevoelens, gedachten en gedrag. Met behulp van opbouwende oefeningen, krijgt het kind de juiste vaardigheden aangereikt die nodig zijn om de gewenste situatie te bereiken.

Samen verder ontwikkelen

Ik hoor het vaak, de stap om een kinderpsycholoog te zoeken is vaak te groot, ouders zijn bang voor een label. Ze willen niet dat hun kind in een hokje geduwd wordt. Coaching door een kindercoach | jongerencoach is laagdrempeliger. Iemand die naar jullie luistert, even meekijkt, meedenkt en met kennis en kunde doelgerichte adviezen kan geven. Dat is dan ook wat ik doeĀ šŸ™‚

Het kind krijgt ruimte om zich verder te ontwikkelen en kan succeservaringen opdoen. Het zelfbeeld zal op een positieve manier versterkt worden, het kind komt weer in zijn kracht te staan en het zelfvertrouwen zal worden vergroot. Met als resultaat een positief, sterk en zelfbewuster kind! Als ouder ben je in het proces van grote waarde. Voor de veiligheid om tot verandering te kunnen komen maar ook kunnen kleine aanpassingen in de dynamiek van het gezin al tot veranderingen leiden.

Bij jongere kinderen komen de ouders en het kind samen. Bij ouderen kinderen kunnen de kinderen ervoor kiezen alleen te komen, de laatste 10-15 minuten sluiten de ouders aan. Zo krijgt het kind de kans om aan zijn ouders uit te leggen wat we gedaan hebben en waar we aan gaan werken. Ik krijg zo inzichtelijk of het kind de afspraken begrepen heeft. En jullie als ouders zijn meteen op de hoogte van de gemaakte afspraken.

Werkwijze

Na het eersteĀ contact vindt er een kennismakings-/ intakegesprek plaats. Hiervoor zal ik een vragenlijst toesturen. Bij het kennismakings-/ intakegesprek, waarbij het de voorkeur heeft dat alle ouders/verzorgers aanwezig zijn, leren we elkaar beter kennen, bespreken we de hulpvraag en waaraan we gaan werken. Vervolgens plannen we de 1ste sessie in.

Resultaat

Bij Kien Kids kindercoach Zwolle zijn de sessies individueel en op maat gemaakt, afhankelijk van wat de hulpvraag is. Doorgaans zijn 3-5 sessies nodig maar na elke sessie wordt er in samenspraak gekeken of er meer nodig is, of dat de sessie(s) voldoende resultaat hebben opgeleverd.

Zo kan het voorkomen dat we na het 2de of 3deĀ gesprek gezamenlijk besluiten dat de initiĆ«le hulpvraag is beantwoord. Het is elke keer weer mooi te zien hoe snel er verandering komt. Vaak maken we dan een afspraak om over een x aantal maanden nog even telefonisch contact te hebben. Jullie kind ontwikkelt zich verder en soms ontstaat dan een nieuwe hulpvraag. Zo loop ik als het ware een eindje met jullie mee.

Als het prettiger is om de begeleiding tijdens schooltijd op de school van je kind te laten plaatsvinden is dat ook bespreekbaar.

En mocht het zo zijn dat de problematiek te zwaar is voor een behandeling bij mij. Of dat we er tijdens de sessies achter komen dat er meer nodig is. Dan zoek ik met jullie mee naar een geschikte andere plek, waar jullie verder geholpen kunnen worden.

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of wil je een afspraak inplannen? Bel dan of neem contact op middels het contactformulier.

Ervaringen

Lezen hoe anderen mijn hulp hebben ervaren? Neem dan een kijkje bij de diverse coaching en bij de reviews.