Over mij

Ik ben Nienke Dekker en woon samen met mijn partner en onze drie kinderen en poes Noura in Zwolle. Wij zijn een zogenoemd ‘samengesteld gezin’, dit brengt de nodige gezelligheid en uitdagingen met zich mee. Hindernissen die we met ons allen of apart van elkaar genomen hebben en soms nog nemen. Ik ben bijzonder trots op ons gezin en alle leden ervan. Het is hard werken en ieder in zijn of haar eigen proces en tempo.

Als coach hoop ik te bereiken dat de kinderen die ik begeleid in staat zijn goed te functioneren in hun dagelijks leven zonder dat daarbij hun unieke eigenschappen verloren gaan. Contact maken door echt te luisteren en te kijken naar het kind. Het kind te zien en laten ervaren dat het er mag zijn. Samen ontdekken we wat hij of zij nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen, waar zijn of haar eigen kracht ligt. In plaats van te focussen op de problemen die het in zijn omgeving ervaart gaan we onderzoeken welke vaardigheden al in huis zijn om die in te zetten in situaties die het kind lastig of moeilijk vindt.

Onze middelste zoon is uitzonderlijk begaafd, hij is mijn inspiratie geweest om de specialisatie coaching bij hoogbegaafdheid te gaan doen. Zijn humor en creativiteit en zijn verrassende manier van het ervaren van de wereld om ons heen is uniek. Na een moeizame tijd van onderpresteren en niet gezien worden en heel veel tranen (zowel van hem als van mij) stonden op school gelukkig alle neuzen dezelfde kant op en zien we een jongen die steeds meer laat zien wat hij kan. Die meestal met plezier naar school gaat en meer rust in zijn lijf en hoofd heeft. Het hele proces doet iets met ouder en kind en juist hierin wil ik anderen begeleiden. Mijn kennis en ervaringen delen. Daarnaast wil ik me inzetten voor meer bekendheid, herkenning en begrip voor deze doelgroep.

“Ik wil de moed bieden die sommigen al verloren zijn, de rimpeling na een druppel in het water, ik wil de kinderen en ouders helpen door ze een positieve warme ervaring mee te geven.”

 

Expertise, opleidingen en cursussen

  • Certificeringsworkshop Polariteitencoach
  • HBO Registeropleiding Kindercoach
  • Coaching bij hoogbegaafdheid
  • Boze kinderen coachen
  • Coaching bij angst
  • Gecertificeerd trainer ‘Ik Leer Leren’ programma / http://www.ikleerleren.nl
  • Ambassadeurstraining Tafelmethode met Stoplichtkaartjes

Button- Ambassadeur

Tijdens mijn werk als coach ben ik elke keer op zoek naar nieuwe ideeën, methodieken, inzichten en specialisaties. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen en kan ik nog meer kinderen begeleiden.

Als coach ben ik aangesloten bij NOBCO, de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. Zij staan voor het opbouwen en delen van goede (wetenschappelijke) kennis over coaching en werken continu en actief aan het professionaliseren van het coach vak. Een continu proces van kwaliteitsverbetering is wat NOBCO mij als coach ook biedt. Dit doen zij door middel van intervisie en de coachings monitor. Zo krijg ik eerlijke feedback die ik weer kan inzetten bij een volgend coaching traject.