Snel leren = leuk leren

Leren leren Zwolle, de cursus Snel leren = leuk leren en Snel leren = leuk leren VMBO, is speciaal voor de middelbare school leerlingen, ze leren hoe ze snel, efficiënt en leuk kunnen leren. Zodat ze passende cijfers halen, tijd overhouden voor vrienden, hobby’s, sport of een bijbaantje.

In 6 lessen van één uur leert je kind de vaardigheden om zelfstandig aan de slag te gaan met het maken van huiswerk en het voorbereiden voor een toets. Je kind krijgt dus meer grip op huis- en leerwerk, het leer beter plannen, krijgt meer zelfvertrouwen en leert dat het zelf verantwoordelijk is voor de resultaten. Meer leren in minder tijd, beter onthouden en meer ontspannen leren, wie wil dat nou niet!

Voor wie en wat?

Voor middelbare school leerlingen van VMBO-tl tot en met gymnasium.
Groepstraining, 6 lessen van één uur voor € 295,- inclusief cursusboek, werkboek en overig cursusmateriaal.

Waarom deze cursus Snel leren = leuk leren?

Huiswerk, de een maakt het redelijk soepel, weer anderen raffelen het af en voor sommigen is het openen van het boek of online leeromgeving al te veel gevraagd. En dan het leren voor een toets, ook daarin zijn de verschillen groot. Eindeloos blokken, netjes gepland, even kort doorlezen en klaar… of de avond voor de toets beginnen en stress als blijkt dat dat te laat was.

Leren is een complex proces en zeker in een periode waarin ook de puberteit start geeft dat extra uitdagingen. Vaardigheden als focus, motivatie, doorzettingsvermogen, werkhouding, concentratie, plannen, mindset en omgaan met emoties of teleurstellingen horen allemaal bij het proces van leren. Deze executieve vaardigheden die in het ontwikkelende puberbrein nog volop aangeleerd moeten worden. Het is dus super logisch dat je kind moet leren hoe het moet leren en daarmee help ik graag.

Wat gaan we doen tijdens de cursus Snel leren = leuk leren?Kien Kids - huiswerkcoach

 • Snellezen
 • De juiste werkplek
 • Bewust leren | hoe pak ik mijn huiswerk aan
 • Voorbereiding: opbouw en structuur van teksten herkennen
 • Aantekeningen maken
 • Mindmappen
 • Kien Kids - HuiswerkcoachWerking van het korte- en langetermijngeheugen
 • Geheugentechnieken
 • Motivatie, interesse
 • Haalbaar plannen van het huiswerk
 • De leerstof toetsklaar zetten
 • Leer leren, hoe combineer je alle vaardigheden het slimst

Cursusmateriaal:

Cursusboek, werkboek, vierkleurenpen, leesplank, pointer, leerkaartjes, mindmapkaartjes, mindmapstiften, mindmapmal en post-it tabs.

Wat levert het op?

 • Elk boek dat je leest, lees je in de helft van de tijd.
 • In één keer de lesstof lezen en samenvatten zodat je kind dat voor een SO of proefwerk niet opnieuw hoeft door te nemen.
 • Snel, makkelijk en overzichtelijk samenvatten in een mindmap
 • Weten hoe het met elk type huiswerk moet omgaan, van sommen maken tot woordjes stampen, het maken van een werkstuk of leren voor een SO of proefwerk.

De investering voor deze cursus is 6 x één uur les en 6 weken lang elke dag 15 minuten per dag oefenen, 6 dagen per week. Totaal 15 uur van maar dat is het dubbel en dwars waard!

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn of wil je een afspraak inplannen? Bel dan of neem contact op middels het contactformulier. Of kijk in de agenda wanneer er weer een training gepland staat.

Ervaringen

“Toen onze zoon bij jou startte met de training Snel leren = Leuk leren, stond hij 7,1 tekort. Op dit moment heeft hij dat teruggebracht naar 1,9 tekort. Waarvan het grootste tekort is voor Duits (1,3) maar dat laat hij volgend jaar vallen. Hij is helemaal blij dat het zo goed gaat nu. Wij hopen dat hij zo doorgaat en zijn positieve motivatie vol blijft houden.”

“Onze zoon heeft veel aan de training snel leren= leuk leren gehad. Hij liep een beetje vast op het VO, omdat hij nooit heeft leren leren op de basisschool. Zijn zelfvertrouwen is verbeterd en ook zijn motivatie. Hij heeft nu als doel om over te gaan naar havo 4! Daar gaat hij voor. Contact met Nienke was prettig, snel reactie op vragen. En extra begeleiding 1 op 1 toen het even nodig was.”

“De cursus Snel leren = leuk leren heeft mij echt geholpen. Ik heb nu meer tijd voor mezelf. Eerst was ik alleen maar met school bezig. Nu heb ik meer tijd voor mezelf en kan ik doen wat ik leuk vind, basketballen. Eerst had ik daar nooit tijd voor. Ik haal nog steeds goede cijfers en het plannen gaat nu echt super.” 

“Ik heb meer inzicht gekregen in de manier waarop ik slim kan leren, hierdoor haal ik betere cijfers en kost het me minder tijd. Als je eenmaal snel kan lezen, dan doe je dat automatisch en dat scheelt enorm veel tijd. Ik kan makkelijker de belangrijkste woorden halen uit de tekst en beter verbanden leggen. Ik weet waarom ik leer. Goed oefenen tussen de lessen door vond ik best lastig, maar ik ben blij dat ik heb doorgezet. Mijn cijfers zijn omhoog gegaan.” 

“Ik ben eigenlijk wel blij met deze toetsweek. Omdat ik op tijd ben begonnen en goed heb gepland, heb ik heel veel vrije tijd.”